Menu

Skolens formål, miljø, pædagogik og undervisning 

Halstedhus Efterskole modtager piger og drenge til 9. og 10. klassetrin. Skolen henvender sig hovedsageligt til dig, der er interesseret i ridning, golf, fodbold. svømning eller håndbold, og du skal vælge et af disse linjefag.

 

Håndbold linie Søger du udfordringer i håndbold, så giver vi dig muligheden. Vi har kompetente trænere og gode faciliteter. Vi har et godt træningsmiljø og deltager i både efterskole- og HRØ turnering mv. og samarbejder med de lokale klubber, så du vil få gode forhold for personlig udvikling og fede oplevelser.

Fodbold linie Søger du udfordringer i fodbold, så har du alle tiders chance her. Vi har gode boldbaner, også med lys, så aftentræning er mulig. Vi deltager i Ekstrablads turnering, efterskoleturnering mv. Vi samarbejder med fodboldklubben Team Lolland, hvor vi kan træne på kunstgræs i vinterperioden. En god mulighed for at udvikle dig som fodboldspiller.

Ride linie Søger du udfordringer i ridning, så er mulighederne her. Du kan tage egen hest med, eller ride på skolens heste. Vi har ridehal med internationale mål (20 x 60 meter), springbane mv. Du kan også tage ridemærker, ligesom skolen arrangerer ridestævner.

Golf linie Søger du udfordringer i golf, så kan vi tilbyde rigtig gode faciliteter. Vi kan tilbyde 18 hullers golfbane lige uden for døren. Du vil blive trænet af pro-træner, ligesom du vil få fri adgang til golfbanen i din fritid på skolen. Vintertræningen foregår indendørs med svingtræning, put-spil mv. Skolen har en full swing golfsimulator, som er et topmoderne træningsredskab/bane.

Svømme linie Søger du udfordringer i svømning, så får du optimale betingelser på Halstedhus. Hvad enten du er elitesvømmer eller motionist, så tager vi udgangspunkt i dit aktuelle niveau og dygtiggør dig her fra. Undervisningen foregår i Nakskovs spritnye svømmehal, som er beliggende i kort afstand fra skolen - skolen sørger for transport til og fra undervisning. En unik mulighed for dig, som elsker svømning og ønsker at forbedre dig, mens du er på efterskole.
 

Valgfag på Halstedhus Efterskole

Foruden vores linier tilbyder vi en række valgfag, hvor du kan udfolde din kreativitet mv.

Du kan vælge mellem: Astronomi, musik, idræt, fitness, livsstil og wellness, friluftsliv, kreativ design, badminton, psykologi mm.

Forskellen på et linjefag og et valgfag er undervisningstiden. Se nærmere under linjefag og valgfag på forsiden eller se dette års skema under "undervisning".

Udover den daglige almindelige boglige undervisning, og de fag du har valgt, skal du deltage i madlavningen/køkkenarbejdet og rengøringen.

Det meste af skoleåret følger vi ugeskemaet, men naturligvis har vi også plads til masser af anderledes oplevelser, hvor vi styrker fællesskabet. Det kan være emneuger, temadage, foredragsaftener mm. Et af skoleårets største oplevelser er skituren, hvor vi er afsted en uge, får en masse motion samt frisk luft og bare har det supersjovt. Vi har skiinstruktører på de første dage, så hvadenten man har prøvet det før eller ej, skal man bare kaste sig ud i det.

Transport

Skolen ligger i Halsted 6 km fra Nakskov. Transport til og fra skolen kan foretages med bus 800, der kører til Odense, hvorfra der er andre transportmuligheder. Hver fredag kører der bus fra skolen via Vordingborg, Næstved og Køge til København. Denne bus returnerer til efterskolen søndag aften. Se priser under "forældresiden". Det er altså meget enkelt at komme hertil, uanset hvor i landet du bor.

Om Halstedhus Efterskole

Halstedhus Efterskole er en røgfri skole.

Samtidig med at man dygtiggør sig i en række praktiske færdigheder, lægges der afgørende vægt på en grundig og solid undervisning, således at alle elever indstilles til folkeskolens afgangsprøve eller 10. klasse prøve. Ligeledes er undervisningen baseret på, at man skal videre på en gymnasial eller erhversmæssig uddannelse.

Halstedhus Efterskole er uafhængig af organisationer og ideologier. Skolens ånd bygger på gensidig respekt og tolerance mellem elever og medarbejdere, og at alle er ligeværdige

 

Vi lægger vægt på det levende ord og søger gennem bl.a. samtalen at styrke den enkeltes engagement og herigennem også fællesskabet, hvor alle har et medansvar.

 

Hverdagen på Halstedhus Efterskole

Se billeder fra hverdagen på vores efterskole her