HALSTEDHUS - DIN IDRÆTSEFTERSKOLE PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTER

Halstedhus er en idrætsefterskole i Nakskov på Sjælland og Lolland-Falster. Her tilbyder vi et unikt skoleår, for piger og drenge i 10. klasse.

På Halstedhus Idrætsefterskole har du mulighed for, helt selv at sammensætte dit skoleår ud fra interesser, og skolen tilbyder hele syv linjefag inden for sportens verden. Hos os kan du dyrke ridning, golf, fodbold, svømning, håndbold, dans eller eSport som dit linjefag.

 

Alle linjefag har stort engagement, og det betyder at du kommer til at dyrke din favoritsport dagligt, sammen med andre unge mennesker der brænder for det samme som dig. På Halstedhus Idrætsefterskole, er du garanteret et år med sport, gode kammerater og også en høj faglighed. 

En stor familie - med plads til alle

Vi ved at ingen er ens- derfor er det vigtigt for os, at kunne tilbyde sport for enhver smag og på et individuelt niveau. At kombinere sport og faglighed er rigtig godt for indlæringsevnen. Når du dagligt dyrker motion, styrker du nemlig hukommelsen, og får lettere ved at koncentrere dig. Når vi på Halstedhus Idrætsefterskole kombinerer fysisk aktivitet og læring, tror vi på, at det er med til at skabe glade elever, der får lov til at dyrke deres interesser og forbedre deres evner, samtidig med at de får overskud og styrkes rent fagligt på det boglige plan.

Ikke meget i teenageårene kan give dig så meget, som et år på sportsefterskole. Venskaberne og erfaringerne som du tildrager dig dette år, er noget som du kan tage med dig resten af dit liv. Ved os er det netop fællesskabet og sammenholdet der er vigtigt, og samtidig muligheden for at udfolde sig, og så meget, som et år på efterskole. Venskaberne og erfaringerne som du tildrager dig dette år, er noget som du kan tage med dig resten af dit liv når du har været på sportsefterskole. Ved os er det netop fællesskabet og sammenholdet der er vigtigt, og samtidig muligheden for at udfolde sig, i det man elsker allermest.

Om du er til ridning, golf, fodbold, svømning, håndbold, eSport eller dans, lover vi at du får den mest optimale og kompetente undervisning, i netop din yndlingssport, og samtidig oplever et tæt sammenhold med de andre elever og lærere. For vi ser nemlig os selv, som en stor familie her på Halstedhus Idrætsefterskole- en familie med plads til alle.

Det betyder også, at du udover den daglige undervisning og sport, også deltager i madlavning, køkkenarbejde og rengøring. At være en del af sportsefterskolens daglige gang og drift, vil være med til at styrke din selvstændighed og tillære dig kompetencer, som du kan tage med videre ud i livet.

På Halstedhus er skolens ånd bygget på gensidig respekt og tolerance, både lærere og elever imellem, og her er alle ligeværdige. Således har vi også alle sammen et medansvar for fællesskabet, og for at bidrage til at alle har det godt.

Masser af sjov

På Halstedhus Idrætsefterskole er der udover skoleskemaet, naturligvis også plads til masser af sjov og spændende oplevelser. Vi ønsker at skabe en alsidig hverdag for vores elever, og derfor vil du opleve temadage, foredragsaftenener og meget andet som en del af undervisningen. Desuden tager vi hvert år på en fælles skiferie, som er noget både lærere og elever ser meget frem til i løbet af året. Den årlige skiferie byder på masser af motion, frisk luft, og generelt sjov. Turen er for alle, og uanset om man har prøvet at stå på ski før eller ej, er der noget for enhver smag.

Udover vores idrætslinjer, tilbyder vi også en lang række valgfag, hvor det bliver muligt, at udfolde sig kreativt. Her kan du blandt andet vælge mellem astronomi, musik, idræt, friluftsliv, kreativt design, badminton, psykologi og livsstil og wellness mm. På Halstedhus lægges der afgørende vægt på en grundig og solid undervisning, således at alle elever indstilles til 10. klasses prøve. Undervisningen basseres ligeledes på at eleverne klargøres til at blive sendt videre på en gymnasial eller erhvervsmæssig uddannelse.

Halstedhus idrætslinjer

På vores ridelinje har du mulighed for at medbringe din egen hest, eller ride på skolens heste. Vi har en ridehal med internationale mål, springbane, og en fantastisk omkringliggende natur. Vi arrangerer ridestævner, og du får også mulighed for at tage Ryttermærket. Så vil du bruge et år på at dyrke din yndlingssport, samtidig med at du går i skole? Så er Halstedhus Idrætsefterskole noget for dig.
Også på vores golflinje, tilbyder vi rigtig gode faciliteter. Vi har en 18 hullers golfbane lige uden for døren. Her vil du blive trænet af professionelle undervisere, ligesom at du i din fritid, har fri adgang til golfbanen. Vintertræning foregår indendørs med svingtræning, put-spil mv. Skolen har desuden en full swing golfsimulator.

På Halstedhus Idrætsefterskole har vi rigtig gode fodboldfaciliteter, med blandt andet fine boldbaner og lys, så der også er mulighed for aftentræning. Vi deltager i Ekstra Bladets fodboldsturnering, og også andre efterskoleturneringer. Desuden samarbejder vi med Fodboldklubben Team Lolland, og kan derfor træne på kunstgræs i vinterperioden. Du kommer altså aldrig til at skulle undvære fodbolden, i dit år på Halstedhus.

Søger du nye udfordringer i håndbold, så er linjen her noget for dig. På Halstedhus Idrætsefterskole har vi kompetente trænere og gode håndboldfaciliteter. Du bliver en del af et godt træningsmiljø, der deltager i både efterskole og HRØ turneringer. En linje hvor du er garanteret gode forhold, for personlig udvikling og rigtig fede oplevelser.

Hvad enten du er elitesvømmer eller motionist, vil du blive udfordret som svømmer på Halstedhus. Vi tager nemlig udgangspunkt i dit aktuelle niveau, og træner dig der hvor du er. Undervisningen finder sted i Nakskovs spritnye svømmehal, beliggende kort afstand fra skolen. Vi sørger desuden for transport til og fra undervisning. Dette er en unik mulighed for dig som elsker svømning, og ønsker at forbedre dine evner.

Elsker du eSport, og er du på udkig efter en efterskole med eSport som linjefag? Så er Halstedhus Idrætefterskole det perfekte sted for dig. Her kan du blive dygtigere til både spil og konkurrencer i eSport, og samtidig blive klogere på, hvordan du kan lykkes med at tjene penge på at være gamer. Vi optager kun elever, der interesserer sig for CS GO -– og uanset om du allerede er god til eSport, eller om du gerne vil være det, er du velkommen på eSport-linjen.

Fra hiphop til jazz, og fra showdans til musical – dette bliver et skoleår fyldt med dans. På vores danselinje får du sved på panden, og gjort dine bedste danse moves endnu bedre.  Du vil komme til at stifte bekendtskab med mange forskellige stilarter i løbet af dit år, så der vil hele tiden være nyt af lære, både med hensyn til teknik og koreografi.

Håndboldtræning på Halstedhus
Idrætsefterskole håndbold
Ride efterskole uden egen hest

Er du nysgerrig for at vide mere om vores fodbold-efterskole? Så kontakt os og få en rundvisning. Eller læs mere om, hvordan du tilmelder dig, ved at klikke her

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.