Køkken

Måltidspolitik Halstedhus Efterskole.

Køkkenet på Halstedhus Efterskole vil sørge for indbydende, varieret og velanrettet mad til alle måltider i ugens løb samt særlige arrangementer.

     

Mad og Måltidspolitik:

  • Varieret og sund kost
  • Fisk ca. hver 14 dag
  • Ugentlig suppedag i vinterperioden
  • Stort udbud af salat og grønsager til måltiderne
  • Frisk frugt til frit forbrug
  • Mælk og juice til morgenmad
  • Vand til frokost/aften, saftevand til særlige arrangementer
  • Bruger magre mælkeprodukter
  • Ca. 100 gram kød pr. elev til frokost med lavt fedtindhold
  • Brug af råvarer i sæson, men suppleret med udenlandske produkter vi af gode grunde ikke kan dyrke i Danmark
  • Grovbrød til morgen og eftermiddags forfriskning
  • Prøver at forhindre unødigt madspild, ved bruge råvarerne ”fuldt” ud                  .    

Køkkentjans.

Eleverne skal deltage i det praktiske arbejde i køkken/rengøring.

Køkkenhold sammensættes af 6 elever, og de blandes fra den kontaktgruppe man tilhører.

             

Formål:

Eleverne får gennem deres køkkentjans indsigt i, hvor vigtigt det er at overholde aftaler, såsom at komme til tiden og løse uddelte opgaver. Eleverne vil også opleve samarbejde, ansvarlighed, tidspres og værdien af egen indsats

Dette vil eleven få indblik i:

  • Hygiejne (personlig/produktion)
  • Råvarekendskab
  • Udnyttelse af råvarer, økonomi.
  • Kostråd og sundhed
  • Køkkenredskaber
  •  Tilberedningsmetoder
  • Bagning
  • Opvask
  • Lærer at bruge opskrifter
  • Koordinering af arbejdsopgaver, samarbejde.

                

Måltiderne på Halstedhus Efterskole.

7.20 til 8.00 Morgenmad fra buffet:

Hjemmebagte boller/grovboller, toastbrød grov/alm til toastrister, forskellige slags brød (rugbrød, knækbrød, franskbrød), skiveost, forskellige smøreoste, marmelade, afskåret pålæg. Morgenprodukter (2 slags havregryn, cornflakes, havrefras, müesli) Havregrød. Frugtfade med fx melon, grape eller vindruer.

Der serveres kaffe/the, mælk (skumme,mini,let) samt æble/appelsinjuice 11.45 til 12.30 Middag/frokost

Frokosten serveres oftest fra buffet og det er varm mad.

Vi bestræber os på at serverer magert kød og (fisk ca. hver 14 dag).

Der er altid velassorteret salatbar samt flere forskellige spændende blandende salater. Der vil ofte også være tilberedte grønsager.

Vi bestræber os på at bruge grønsager/frugt der er i sæson, men ikke sagt at vi ikke bruger de lækre ting, de laver i andre lande, som vi af gode grunde ikke kan dyrke i Danmark.

I vinterperioden har vi 1 ugentlig suppedag.

1 gang om ugen serveres 2 retter.

Der serveres koldt vand.

14.30 til 15.00 Eftermiddagsforfriskning

Der serveres grovboller, frugt og drikkelse.

17.30 til 18.30 Aftensmad

Aftensmad er fra buffet og er typisk kold mad samt lune retter.

En typisk dag kan se således ud:

Rugbrød, 2 slags sandwichboller, 6-8 forskellige slags afskåret pålæg, figenpålæg, makrel, tun, kogte æg, kyllingestrimler, lun leverpostej, pastasalat, hot wings samt rester fra frokost, salatbar og grønsagsstænger

Der serveres koldt vand.

Der står altid frisk frugt fremme til frit forbrug

Hver tirsdag aften serveres nybagt kage

SmileyHer kan du se skolens smiley fra fødevarekontrollen. 

SE SMILEY RAPPORT

Menuplan

Menuplan uge 37

Uge 37

Mandag:
Middag: Frikadeller med hvide kartofler og brun sovs, hertil rødkål og agurkesalat samt salatbar
Aften: ”Brændende kærlighed” Kartoffelmos med ristet bacon, løg og pølser, hertil rødbeder
 
og salatbar

Tirsdag:
Middag: Frokostbuffet
Aften: Gyrosmarineret nakkesteg med flødekartofler og salatbar

Onsdag:
Middag: Frokostbuffet
Aften: Pasta carbonada hertil serveres bradepandebrød og salatbar

Torsdag:
Kogt hamburgerryg med hvide kartofler og hollandaise, hertil dampede grønsager og 1 bl. salat
Vafler m/ is

Fredag:
Kartoffelsuppe med bacon og purløg, hertil brød og salatbar

 

 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.